Free cookie consent management tool by TermsFeed

Nincs olyan nő a világon, aki ne szeretne még csinosabb lenni és ne akarna mindent megtenni azért, hogy megszabaduljon a felesleges kilóktól a formásabb alak elérése érdekében. Legyen szó alma, körte vagy homokóra alakról, megvannak a különböző praktikák arra, hogy egy kis odafigyeléssel és némi befektetett energiával megvalósuljon mindenki álma.

A következőkben eláruljuk Neked, hogyan hozhatod ki magadból a maximumot, amennyiben úgynevezett homokóra alakod van.

 

Milyen is a homokóra alakú nő?

Nézzük először is mi jellemző az ilyen típusú hölgyek testalkatára. Ezt a típust tartják a klasszikus női alkatnak,- mint a többinél is -,  meghatározásakor elsősorban a vállak, a csípő és a derék szélességét és egymáshoz viszonyított arányát veszik figyelembe.

A homokórához hasonló formát mutató gyengébbik nem képviselőire leginkább az egyformán széles váll és csípő, illetve a keskeny derék a jellemző. Akár karcsú vagy telt alak, a legnőiesebb formának tartják, elég, ha csak Marilyn Monroe-t és Scarlett Johansson-t említjük példaként.

 

Itt is a táplálkozás lehet a kulcs

Kerüld el a szokásos jojó-effektust, ne kínozd magad koplalással, hiszen a vége úgyis az lesz, hogy kínkeserves fogyás után egy pillanatnyi megingásodat kihasználva utat törnek maguknak a kilók. Ehelyett fogyassz annyit, amennyitől biztosan jól laksz, de az ételek minőségére nagyon figyelj oda.

Kivétel nélkül az egészségesebb alapanyagokból válassz, a különféle zöldségek és saláták biztosan a barátaid lesznek. Természetesen elég egyhangú és ennek megfelelően hosszú távon tarthatatlan lenne, ha csak ennyiből állna az étrended. Ennek kiküszöbölésére, kis mennyiségben ugyan, de a teljes kiőrlésű tészták és kenyerek, illetve a barna rizs is megengedett, a fehérjét pedig a sovány húsból, halból tudod „megszerezni”.

 

Mozogj, mozogj és mozogj!

Nagyon ritkán találkozunk olyan alakreform programmal, amikor a rendszeres testmozgás nélkül is eredményt tudunk elérni. Van egy jó és egy rossz hírem a számodra: a homokóra alakú hölgyek sem ússzák meg anélkül, hogy némi edzést ne kelljen végezniük.

A jó hír viszont, hogy nem kell mindenáron nehéz súlyokat megmozgatni, vagy fitneszterembe járni, minden kellék adott az otthonodban is, amihez a csinosabb külső elérésére szükséged lehet. Saját testsúlyos gyakorlatok közül kiemelkedik az úgynevezett „kapugyakorlat”.

Ennél a remek egyensúlyfejlesztő mozgásnál, közepesnél nagyobb terpeszállásba állj, a térdek és a lábfejek kifelé néznek. Guggolj le nagyjából 1/3-ad mélységig, majd állj lábujjhegyre. Ügyelj arra, hogy a felsőtested teljesen mozdulatlan maradjon. A karokat nyújtsd ki oldalra, majd ismételd meg legalább 20x az egész mozdulatsort.

 

Emeljük ki bátran a nőiességet

Habár a fentebb említett módszerekkel szemmellátható eredményt tudsz elérni, sajnos azonban idő kell mindehhez. Szerencsére addig is van még egy lehetőség, amit érdemes tudatosan kihasználni, az öltözködéssel ugyanis csodákat tehetsz a megjelenésed érdekében.

A homokóra alkatú hölgyeknek érdemes olyan ruhadarabokat felvenni, amelyek hangsúlyozzák a derekat. A dekoltált felsők mellett a különféle ceruzaszoknyák is mind a nőiességet jelenítik meg, amelyeket ki-ki vérmérséklete szerint romantikus díszítésekkel, szexi részletekkel fokozhat.

Másrészről viszont hátrányosan érintheti az ilyen alakú nőket, ha túl vastag anyagú ruhaneműket viselnek. Érdemes elkerülni a rétegzett megoldásokat, a felesleges díszítéseket és a geometrikus mintákat. Ahogy említettük, a derék hangsúlyozása a nyerő, így mindenképpen felejtsd el a zsákruhákat, illetve az olyan darabokat, amelyekben nem látszik a derék. A túlzottan buggyos, valamint a túl rövid ruha sem válik a homokóra alakú nők előnyére.