Igen. El fog jönni a NAGY NAP! Az esküvőtök napja. Ízlelgeted a szavakat: menyasszony, ara, vőlegény, esküvő, mennyegző, szertartás. Sok-sok öröm forrása, emlékezetes esemény, lázas-izgatott készülődés. Apropó: készülődés! Van egy óriási gondod: idejekorán ki kell választanod a számodra legideálisabb menyasszonyi ruhát! A menyasszonyi ruhát ami moletteknek lett megálmodva…

 

A panaszkodás tiltólistás

Nem. Te nem az a tipus vagy, aki egyfolytában  siránkozik az alkata miatt…  Te az vagy, aki vagy: egy vidám, energikus, élettől majd kicsattanó nő, aki a duciságát nem szégyelli, hanem  búszkén viseli. Voltak, vannak, és lesznek is próbálkozásaid, harcaid a kilókkal, de ez jelen helyzetben nem igazán foglalkoztat. Mert a MOST szépségét akarod megélni: azt a – remélhetőleg – soha meg nem ismétlődő élményt, ami ahhoz vezet, hogy össze kösd  az életed azzal az emberrel, akit szeretsz.

És ebbe most nem fér bele egy önsanyargatással fűszerezett koplalás. Ebbe csak az a megfelelő méretű, és szabásvonalú ruha fér bele, amibe te is beleférsz. A viccet félretéve: milyennek kell lennie annak a duci menyasszonyi ruhának, amiben jól fogod érezni magad?

 

Miről ismered fel a számodra legmegfelelőbb molett menyasszonyi ruhát?

Nem. Nem fog szembejönni veled az utcán. Még csak nem is fogod megtalálni a legelső menyasszonyi ruhákat forgalmazó szalonban vagy kölcsönzőben. A speciális igényekhez, speciális kínálat kell, de ne aggódj! Szerencsére egyre több szolgáltató felismerte ezt a piaci rést, és egyre több helyen gondoltak a molettekre és a plus size  mérettel rendelkezőkre is.

Természetesen egy átlagos méretben elkészített fazont is át lehet ültetni a gyakorlatba – azaz el lehet készíteni a te méretedben is –  de előtte érdemes néhány alapelvet figyelembe venned.

 

A TE esküvőd, a TE menyasszonyi ruhád

Az élet számos területén kell szembesülnöd mások elvárásaival – ez az alkalom NEM tartozik ezek közé. Ne mások elvárasainak, és akarátának megfelelően öltözködj, hanem a saját értékrended szerint. Sajnos sokan hiszik azt, hogy a moletteknek kizárólag sátorszerű bő, takaró ruhákban kell öltözködni, de tévednek! Egy éppen az alakodnak megfelelő méretű (se nem bő, se nem szűk), diszkréten dekoltált menyasszonyi ruhában te is tündökölhetsz.

 

Kerüld a túl szűk esetleg fűzős fazonokat!

Ennek több oka is van. Egyrészt roppant kellemetlen lesz a nap végéig levegő hiánnyal küzdened, másrészt nem nyújt esztétikus látványt egy túl szorosra húzott fűző. Az abroncsos szoknyák csak növelik a megjelenésed  “kiterjedését”, a nyakba kötős fazonok pedig a karod vastagságát hangsúlyozzák ki.

 

Válassz A- vonalú fazont vagy/és V-kivágást!

Miért olyan népszerűek ezek a modellek? A titok a szoknya formájában keresendő, ami palástolja a szélesebb csípőt, elrejti a vastagabb combokat. A könnyed esésű A-vonalú fazonok nyújtják az alakodat, az enyhe V-kivágás pedig optikailag még rá is segít – kihangsúlyozza a melleidet. Ha nem szeretnéd a karjaid vastagságát mutogatni, számos kis kabát, vagy kardigán illeszthető a viseletbe.

 

Itt is fontos: az előnyöket hangsúlyozni, a hátrányokról elterelni a figyelmet!

Mint monden molett ruhánál, a menyasszonyi ruhák kiválasztásánál is ez legyen a fő szempont. A légiesen könnyű anyagok, a szabásvonal, a kivágás, csipke rátétek elhelyezése mind-mind arra szolgál, hogy az összhatás harmonikus legyen, és az előnyöket kihangsúlyozza.

 

… na és a kiegészítők?

Természetesen a kiegészítők is fontosak. Az apró köves nyakék, a nem túl feltűnő fülbevaló, a több darabból álló hajdíszek, a fátyol kiegészíti és egyúttal tovább növeli az összhatás tökéletességét.

Igen. El fog jönni a NAGY NAP! És Te minden pillanatát boldogan fogod átélni a csodaszép, csinos menyasszonyi ruhádban.