Free cookie consent management tool by TermsFeed

Férjhez megy a barátnőd, megnősül a testvéred, házasodik a szomszéd – bárkiről  is legyen szó, de  esküvő lesz! És nincs egy normális ruhád sem! Azonnal ki kell találnod valamit, gyorsan be is írod a keresőbe: molett alkalmi ruha esküvőre. Ez az ami kell Neked! Aztán…

Molett alkalmi ruha esküvőre - semmiképp sem ilyesmire gondolj!

Aztán tanácstalanul fogod a fejed az információáradat láttán…

A molett alkalmi ruha pláne egy esküvőn nem lehet unalmas, de még csak átlagos sem. Igen. Van pár zsírpárnácska rajtad itt, meg ott – de ez nem akadályozhat meg abban, hogy csinos légy! Neked is jogod és lehetőséged van arra, hogy kiválaszd a legszebb, legelegánsabb, és a leginkább hozzád illő molett alkalmi ruhát az esküvőre.

 

Molett alkalmi ruha esküvőre – nem tudod milyen fazont válassz?

 

Ne aggódj! Mire a cikk végére érsz tisztulni fog a kép. 

A plus size divat okozhat némi nehézséget az alkalmi ruhák kiválasztásakor, hiszen nem mindegy, hogy teltkarcsúként  milyen fazont  választasz.  Mivel a legjobb formádat akarod hozni, figyelembe kell venned néhány alapszabályt, és a molett  alkalmi ruhád az esküvőre tökéletes lesz. 

Nekem is lehet tökéletes ruhám, ilyen méretekkel? Igen! Miért ne lehetne – gondolj csak a sztárok közül Adele-re – milyen fantasztikusan jó alkalmi ruhái vannak!

Neked sem kell hozzá más, csak ötlet, kreativitás és stílus – a molett alkalmi ruha  színével fazonjával, hosszával, és az alkalmazott kiegészítőkkel kiemelheted a saját előnyös vonásaidat. Az esküvőre szánt molett alkalmi ruhának olyannak kell lennie, hogy ne legyél se alul-, se túlöltözött – éppen ezért ugyanúgy nem felel meg a farmer póló összeállítás, ahogy a habos-babos uszályos ruha sem.

kép: Alkalmi ruha - visszafogott mégis elegáns

Alkalmi ruha esküvőre: milyen fazonokat érdemes választanod molettként? 

A molett alkalmi ruha esküvőre való kiválasztása során a legelső szempont az, hogy optikailag karcsúsítsa az alakodat. Ezt miként érheted el? 

 • Ne félj a kicsit testhez simuló anyagoktól – egy ceruzaszoknya egy csinos blúzzal, vagy egy A-vonalú ruha is kiváló lehetőség.A bő ruhák általában kerülendők, mert ezzel pont az ellenkező hatást éred el.
 • Ügyelj a homokóra alkatod hangsúlyozására – ezt úgy érheted el, ha válltömést teszel a felső részbe, ami által a váll szélesebbnek hat, ennek köszönhetően pedig a derék vékonyabbnak tűnhet . 
 • Ha nem szívesen mutogatnád  a karodat : a stóla, pelerin, boleró  eltakarják a kart anélkül, hogy melegítenének.
 • Nagyon jó választást jelenthetnek a féloldalas, asszimetrikus ruhák is  – az izgalmas szabás a vállaidra vonzza a tekinteteket, így karcsúbbnak mutat az alakod. is. Nyugodtan viselhetnek nadrágot is, amiben a szűkebb vonal ajánlott és ezt viselhetik lenge elegáns tunikával is.”
 • Válassz hullámzó, fodros anyagokat, ha a hasaddal vagy a lábaddal nem lennél elégedett, és a figyelmet inkább a felsőtestedre  irányítanád. 
 • Egy A-vonalú ruha kényelmes megoldás a nagyméretű ruhák terén, – optikailag karcsúsít főképp sötétebb tónusokban – sötétkékben vagy feketében. 
 • A ruhák nyakkivágással is kísérletezhetsz: a V-nyakú ruhák a dekoltázsodat is szépen hangsúlyozzák. 
 • A ruháid készüljenek prémium anyagokból: a csipke, a selyem, a szatén és a sifon anyag is közkedvelt választás.
 • Választhatsz kényelmes alkalmi nadrágot is – amelyet kiegészíthetsz egy csinos blézerrel, vagy egy rafinált felsővel
 • Jól válaszd meg a ruha méretét is: nem jó ha a ruha lóg rajtad, mint egy csapzott vitorla, de tartózkodni kell a kötözött sonka benyomásától is.
Molett alkalmi ruha esküvőre - pont olyan, amilyennek lennie kell

Molett alkalmi ruha esküvőre: színek, minták anyagok

Sokan hiszik azt, hogy a mintás ruha kövérít, de szerencsére vannak olyan minták, amelyek mégis  jó választásnak bizonyulhatnak  egy molett alkalmi ruha esetében is:

 • Az alkalmi ruha készülhet mintás anyagból is, akkor a legelegánsabb, ha a kelme csak az anyagában mintázott, vagy színben illő csipkével díszített – ekkor a csipke mintája lesz hangsúlyos. Egy kevésbé feltűnően mintás ruha sokféleképpen variálható egy hangsúlyos kiegészítővel (kendő, boleró, élénk bizsu, öv) is.
 • A csíkos ruhák  soha nem mennek ki a divatból, neked a sötét színek, a hosszában csíkos minták (mivel vizuálisan nyújtja az alakot), Illetve a virágos minták javasoltak. ( a virágok mérete ne legyen túl nagy, mert az nagyítja az alkatot)

 

Molett alkalmi ruha esküvőre – milyen cipőt válassz?

Gondolom nem akarsz mezítláb feszíteni a gyönyörű alkalmi ruhádban, ezért a megfelelő cipő kiválasztása is elvégzendő feladat. Sötét ruházat esetében a legszerencsésebb választás a magas sarkú fekete ,ezüst vagy arany körömcipő, illetve szandál, azonos színű bőr vagy selyem táskával. Alapszabály: soha ne viselj sötét ruhához világos lábbelit, világoshoz pedig sötétet. A fehér cipő kizárólag hosszú, fehér esküvői ruhához illik.

Ne félj – nyugodtan vegyél fel magassarkút – egy hegyes orrban végződő, vékony sarkú magassarkú cipő  sokat nyújthad a lábaidon, így az alakodon is!

 

Molett alkalmi ruha esküvőre – mit érdemes kerülni? 

Vannak olyan ruhadarabok, amiket nem illik viselni egy esküvőn:

 • ne viselj hétköznapi ruhát
 • kerüld a számodra előnytelen megoldásokat – a zsákruhát, a túl mini,  túl szoros, túl kirívóan dekoltált, túl nagy virágmintás,túl színes – vagy éppen fekete –  ruhákat

 

Esküvőre vagy hivatalos? Akkor itt az ideje, hogy elkezd a keresgélést:”molett alkalmi ruha esküvőre”. Kattins a linkre és irány a webshop!

“Végre egy olyan webshop, ahol divatos és megfelelő méretű ruhákat találok, kiváló minőségben”

Ha te is szeretnél új fényben és stílusban, a legutóbbi divat szerint tündökölni, akkor “Irány a webshop!”, hogy te is a leghamarabb hozzájuthass az egyéniségedet leginkább kifejező, trendi darabjainkhoz. Ha bizonytalan vagy, nem tudod milyen ruha lenne a legelőnyösebb alakodhoz és egyéniségedhez, semmi gond, mert ebben is igyekszünk Neked segíteni!