Free cookie consent management tool by TermsFeed

Meghivót kaptál – meghívottként pedig a menyegző bensőséges pillanatainak a tanúja lehetsz. Azonnal cselekedned kell, mert nincs egy valamirevaló öltözéked sem, amivel kifejezheted az alkalom különlegességét. De milyen is legyen az esküvőre a ruha vendégként moletteknek?

A dresszkódtól is függ

Az, hogy az esküvőre a ruha vendégként moletteknek milyen lehet, több szempontból is kérdéses. Ha a meghívóid nem határozták meg előre az öltözködési kódot, akkor szerencsés vagy, hiszen néhány – az alkalommal együtt járó alapelvárás betartása mellett (ezekről még szó esik később) magad választhatod ki a számodra leginkább megfelelő ruhát. 

 

Viszont, ha a párnak konkrét elképzelései vannak, akkor már szűkebb pályán mozoghatsz, és alkalmazkodnod kell az ő elvárásaikhoz. A kezdeti idegenkedésed ellenére a dresszkód nem egy rossz találmány, hanem egy nagyon praktikus üzenet, ami segít abban, hogy ne öltözz se túl, se alul. Mit jelentenek az erre vonatkozó szavak a meghívón?

 • White Tie –  a legelegánsabb öltözetet takarja – ez nők számára a nagyestélyi, a férfiaknak pedig frakkot, inget, mellényt, csokornyakkendőt és fekete lakkcipőt jelent.
 • Black Tie – a nőknek kisestélyiben, a férfiaknak szmokingban és csokornyakkendőben illik megjelenni. 
 • Semi-Formal – ez a nőknek leginkább elegáns, koktélruhát takar, a férfiaknál pedig sötét öltönyt. 
 • Business formal –  irodai elegáns megjelenést, visszafogott ruhát ír elő a nők számára, még a férfiak részére megegyezik a Semi-Formal elvárásaival
 • Smart casual – l ami a mindennapi öltözködés egy elegánsabb viselete,
 • Casual – hétköznapi átlagos öltözködés

 

Bármelyik viselet van megnevezve egy biztos: az esküvőre a ruhának vendégként a moletteknek is elegánsnak, kényelmesnek, ízlésesnek és alkalomhoz illőnek kell lennie.

 

Nézzük a részleteket: milyen az esküvőre a ruha vendégként moletteknek?

Válassz ruhát az esküvő helyszínéhez!

Korántsem mindegy milyen ruhát viselsz akkor, ha az esküvőt egy tóparton, vagy egy exkluzivabb kastélyban tartják. Míg a kastélyhoz elegánsabb, a tóparti esküvőhöz lazább ruhaviselési szabályok illenek. (Mindez még a cipőviselést is befolyásolja – tűsarkuban nem lesz egyszerű a tóparti füves terepen eltipegned.)

 

Ugyanez a helyzet az esküvő típusának figyelembevételekor is: a polgári esküvő lazább szabályokkal kedvez a vendégeknek, míg a templomi esküvő komolyabb, elegánsabb ruhákat feltételez legalább térdig érő szoknyával, és kevésbé dekoltált módon.

Milyen színű ruhákat vehetsz fel vendégként?

Az esküvőre a ruha vendégként a molettek számára is lehetőséget biztosít arra, hogy a számodra legoptimálisabb szint kiválaszd.  Csak három szint nem használhatsz: a fehéret (hiszen nem te vagy a menyasszony), a feketét( nem gyászolni kell), és a pirosat (mert ez a menyecske színe). Vigyázz az ekrü, halvány bézs és krémszínű kreációkkal is, mert ezeket általában az örömanyák viselhetik. Nagyon népszerűek a friss nyári színek, a menta, a pasztell kék, az egyedi apró virágmintás anyagok, a geometriai minták, mint a csíkos vagy pöttyös is egyre keresettebb.

Milyen anyagból készüljön a ruhád?

Az alkalomhoz illő exkluzív, kiváló minőségű, elegáns szövetek alkalmasak leginkább arra, hogy vendégként az esküvőre a ruhád a legjobban kiemelje az alkatod előnyeit, és eltakarja a gyengeségeit.  Ilyenek a sifon,a pamut vagy a selyem, hálóból vagy csipkéből készült betétekkel.  Ha az esküvőre klasszikusan elegáns megjelenést tűzted ki célul, akkor ne válassz túl harsány színt – a csipke ugyanis már magában is elég dekoratív. Ha megfelelő szabásvonalú tüll-ruhákat vagy/és csipke ruhákat választasz lányos és romantikus lesz a megjelenésed.

Íratlan szabályok, amelyeket érdemes neked is betartanod

Az esküvőre kiválasztott  ruha vendégként moletteknek akkor jó, ha

 • megfelelően hangsúlyozza az alakodat – palástolja azt, amit nem annyira szeretsz, és kiemeli azt, ami formás. Ha formás lábad van, de nem vagy elégedett a hasaddal akkor ideális a V- alakú dekoltázs, a nyaklánc, ami észrevétlenül tereli a hangsúlyt a nyakadra
 • csinos, elegáns és visszafogott –  feltúnőségével nem kerül a központba, nem lopja el a menyasszony ragyogását
 • kényelmes, gondoskodik arról, hogy egész nap jól és magabiztosan érezd magad
 • nem túl szoros, nem túl bő 
 • ne feledkezz meg a stílusos kiegészitőkről sem, amelyek tovább emelhetik az elegáns öltözet fényét

 

Nincs könnyű dolgod, de képzeld el milyen lehet a menyasszonynak, vagy az örömanyának?

“Végre egy olyan webshop, ahol divatos és megfelelő méretű ruhákat találok, kiváló minőségben”

Ha te is szeretnél új fényben és stílusban, a legutóbbi divat szerint tündökölni, akkor “Irány a webshop!”, hogy te is a leghamarabb hozzájuthass az egyéniségedet leginkább kifejező, trendi darabjainkhoz. Ha bizonytalan vagy, nem tudod milyen ruha lenne a legelőnyösebb alakodhoz és egyéniségedhez, semmi gond, mert ebben is igyekszünk Neked segíteni!