Mi jellemzi majd a “molett fashion”-t az idén? A hideg idő beköszöntével egyre több és több ruharéteg kerül fel ránk,már ha nem szeretnénk egy alapos megfázással indítani az őszi-téli szezont. Mik az aktuális trendek színben, anyagban, szabásban? Kiknek és milyen ruhadarabok ajánlottak? Ennek járunk most utána.

Molett fashion – csinosan és divatosan molettként is

Nagyon sokan – megjegyzem tévesen azt hiszik, hogy az ősz, és a tél a legkedvezőbb évszakok egy molett nő számára, hiszen az “ápol és eltakar” típusú ruhák sokasága áll a rendelkezésükre. A megnyúlt nagyméretű pulóverek, a hatalmas szinte sátorlapként lebegő kabátok, a logó nadrágok kora azonban már lejárt – igazán kár lenne ilyesmibe burkolni magad. Miért? Mert teltebb alkattal is lehetsz csinos ősszel, és télen is, csak néhány alapelvet kell betartanod. Az idei molett fashion neked is biztosítani fogja a megfelelő viseletet.

A szoknya télen is lehet jó választás

Télen sem kell száműzni a szoknyákat a ruhatáradból. Természetesen itt semmiképp sem a nyári vékony szoknyákra gondolunk, hanem a kifejezetten a hidegebb időkre való csinos, meleg fazonúakra, amihez egy vastagabb fekete harisnya is dukál, ha fázós típus vagy. Az A-vonalú hosszú szoknyák itt is prioritást élvezhetnek, hiszen hosszítják az alakodat.

A jó télikabát ismérvei

Egy jó szabású télikabát beszerzése nélkülözhetetlen minden molett nő számára. Egyrészt megvéd az időjárás viszontagságaitól, másrészt kültéren ez az első ruhadarab, amit meglátnak rajtad. Nagyon lényeges, hogy mindig a testalkatodnak megfelelő fazont válassz. Ha ez sikerül, akkor optikailag karcsúsítani fogja az alakodat, viszont ha nem lényegesen szélesebbnek fogsz kinézni benne, mint amilyen valójában vagy. Ha erősebb a felsőtested, akkor válassz A vonalú fazont, ha körte alakod van, akkor pedig a ¾-es kabát tudja kiemelni a felsőtested karcsúságát.

Nem kell lemondanod a színekről!

Nem bizony! Sőt! Sajnos nagyon sokan hajlanak arra, hogy az őszi-téli időszakban kizárólag csak feketét viseljenek.  Pedig a megfelelően kombinált színekkel optikailag karcsúsítanak, jó pár kilót is le tudnának faragni az alkatukból. Idén, a molett fashion gyakran alkalmaz más színeket is. Sötétbarna, sötétszürke, a mélyvörös, a magabiztos sötétkék vagy a sötétzöld árnyalatok is karcsúsítanak. Ha pedig a megfelelően kialakított szabásvonal is – nyert ügyed van. 

Ha mégis foggal-körömmel ragaszkodnál a jól bejáratott feketéhez, akkor legalább törd meg a komorságot egy világos blézerrel, vagy kardigánnal. Esetleg egy-egy divatos színes nyaklánc vagy selyemsál viselése is megteszi.

Viszont a ruhák mintázatával légy óvatos!

Itt is, mint az alkalmi ruhák kiválasztásánál figyelni kell arra, hogy a ruhadarabok ne legyenek gazdag mintázattal ellátva ,hiszen  kihangsúlyozhatják az alakod hibáit. Ha nem tudsz meglenni a mintás ruhák nélkül, akkor törekedj arra, hogy a minták kihangsúlyozni kívánt területeken legyenek. Azokat, amiket pedig el szeretnél takarni fedd sötét színű ruhákkal.

Például, ha körte alakod van, akkor fekete nadrággal takard el a széles csípődet, ezzel szemben a vállaidat  fedd színes, mintás tunikával. 

Milyen legyen az idei  molett fashion szellemében a ruha szabása?

Azon felül, hogy kényelmes jól is kell, hogy álljon. Felejtsd el  a szűk fazonokat, ahogy a túl bő ruhadarabokat is.  A molett fashion legideálisabb szabású ruhája a telt nők számára elsősorban a mell alatt húzott fazon. Le kell mondanod a poncsó viseléséről is – ez az a ruhadarab, amit nem a teltkarcsúaknak találtak ki, Viselj inkább kardigánt!

Az egész-ruhákról azonban nem kell lemondanod – számos hosszú ujjú, vastag szövetből készült, csinos szabású változatot találhatsz a boltok kínálatában.Vannak hétköznapi kényelmes viseletek, és ünnepi, elegáns darabok is, csak tudj választani közülük.